Naar de inhoud gaan
Contactgegevens
Persoonlijke informatie
  • Talen: Nederlands , Engels , Frans
  • Nationaliteit: België
  • Land van verblijf: België

Gebied van specialisatie

  • Arbitrage Kunst, Vrije tijd, Amusement, Toerisme Bouw- en ingenieursrecht Ondernemingsrecht / M&A Distributie, Franchising Verzekeringsrecht Verkooprecht Burgerlijk aansprakelijkheidsrecht

Toelating tot de balie

  • België

Ervaring met het juridisch systeem

  • België

Professionele ervaring

Alexander Hansebout is een partner bij ALTIUS in Brussel en is sinds 2001 toegelaten tot de Balie van Brussel. Hij is gespecialiseerd in internationale geschillenbeslechting en internationaal privaatrecht, en heeft uitgebreide expertise in complexe geschillen op het gebied van commerciële en contractuele aangelegenheden, aansprakelijkheid, verzekeringen en vragen met betrekking tot insolventie. Alexander heeft ook diepgaande kennis van distributie, agentuur, franchising en makelaarsovereenkomsten in hun respectievelijke internationale contexten.
Wat betreft professionele ervaring is Alexander betrokken geweest bij arbitrageprocedures onder de regels van ICC, CEPANI, NAI, SCC, WIPO, ICDR en UNCITRAL, evenals bij ad-hocarbitrage, los van talloze internationale procedures voor Belgische en EU-rechtbanken. Hij heeft deelgenomen aan tenuitoerleggingen (ook tegen soevereine entiteiten) en vernietigingsprocedures, evenals andere aan arbitrage gerelateerde procedures.
Zijn toewijding aan het vakgebied van arbitrage blijkt uit zijn verschillende rollen, waaronder lid van de redactieraad van b-Arbitra en stichtend lid van het Belgische Chapter van de Club Español del Arbitraje. Hij nam deel aan de SCC/SAA Diploma Course on International Arbitration for Foreign Arbitrators in 2022 en publiceert en spreekt regelmatig over onderwerpen met betrekking tot arbitrage.
Hij wat lid van de Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel van 2019 tot 2022 en is sterk betrokken bij de Belgische Franchise Federatie. Als Belgische onderdaan heeft Alexander een MSc in International Business van de Aston Business School (VK), een licensiaatsdiploma van de Katholieke Universiteit Leuven (België) en een kandidaatsdiploma van de Université de Namur (België). Als student nam hij deel aan het internationaal uitwisselingsproject aan de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika).

Neem contact op met CEPANI

Stuiverstraat 8 — B-1000 Brussel
info@cepani.be — +32 2 515 08 35
BTW BE 0413 975 115

Financiële informatie

BNP  BE45 2100 0760 8589 (BIC GEBABEBB)
KBC  BE28 4300 1693 9120 (BIC KREDBEBB)
ING   BE36 3100 7204 1481 (BIC BBRUBEBB)

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneren

VBO/FEB, Ravensteinstraat 4 — B-1000 Brussel
Ma- Vr 09:00u – 12:30u & 14:00u – 17:00u